Några ord om den här webbplatsen och om cwn

Vad kul att du hittat hit!

Charlotta WastesonMitt namn är Charlotta Wasteson och jag är gymnasielärare i svenska och historia på Österlengymnasiet i Simrishamn. Den här webbplatsen har jag skapat för att samla material som du behöver när du läser Historia 50 p för lärlingar. Sidan är tänkt att växa och förändras allt eftersom nya behov uppstår. Kom därför gärna med tips och synpunkter på innehållet och upplägget!

De sidor på webbplatsen som du kommer att använda dig av mest är vår veckoplanering:  http://hif1201.skolbloggen.se/veckoplanering-vt-2011/ och den bloggdel där jag successivt lägger upp nya uppgifter och material:  http://hif1201.skolbloggen.se/.

Sedan hösten 1997 har jag jobbat som lärare på Österlengymnasiet. Som lärare får man stora intellektuella utmaningar, man arbetar med människor och man kan ha chansen att göra positiv skillnad i andra människors liv. Det är alltså ett av de bästa yrken man kan ha!

Min pedagogiska utbildning fick jag på Lärarhögskolan i Malmö. I övrigt har jag läst de flesta av mina ämnen i Lund. De flesta av de kurser jag gått har varit i svenska, litteraturvetenskap, skrivande, kritisk informationshantering och historia. Dessutom har jag läst några småkurser i filosofi, danska och statistik.  Under 2009/-10 gjorde jag lärarlyftet, vilket innebar att jag och några kollegor på skolan, gick två kurser vid Umeå universitet som heter ”Tillämpad IT i skolan” och ”Pedagogisk dokumentation med IT-stöd”. Jag fortsatte sedan det spåret genom att läsa några kurser på KTH bland annat ”LC200N Digital kompetens och lärande II – IKT och pedagogik för det 21:a århundradet”.

Innan jag började på högskolan gick jag 1½ år på musiklinjen på Vadstena respektive Glimåkra folkhögskola, reste och musicerade i Nordamerika, Europa och dåvarande Sovjetunionen med en utbildnings- och kulturorganisation som heter Up with People och, innan du ens var född, gick jag på naturvetenskaplig linje på Österängskolan i Kristianstad. 😉

Södra planteringen

Vid sidan av jobb och studier tycker jag om att umgås med maken och våra söner som är 12 respektive 10 år gamla och vår lilla tös som är 2 år, att promenera med vår mellanschnauzer och jobba i trädgården och med vårt lilla Bed and Breakfast. Jag reser gärna till vackra eller historiskt intressanta platser i Europa, lyssnar på musik, ser på film, läser och pysslar om den här länksidan och mina bloggar, bland annat CWastesons bollplank.

Jaha, nu vet ni en hel del om mina eventuella meriter och intressen. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med dig!

Vänliga hälsningar
Charlotta

lärarsignatur: cwn
arbetsrum: C126

En reaktion på “Några ord om den här webbplatsen och om cwn

  1. Pingback: Hej kära elever! | Historia 50 p för lärlingar

Kommentera